Pool för utomhusbruk ska inte ha hopptorn

Detta hände mig för snart 5 år sedan, när jag fortfarande var ung och dum.

Jag och några av mina polare tog med en kompis till Skara sommarland, för att fira kompisens 20-årsdag. Jag har dykt från höga höjder nästan hela mitt liv, jag har till och med klara minnen av när jag hoppade från ettans höjd när jag var 5 år gammal. Med andra ord vet jag hur man tar sig ner från en trampolin utan större problem.

Det som dock hände för nu snart 5 år sedan var att eftersom vi firade kompisens födelsedag, så drack vi en hel del. Vi fick då för oss att vi skulle ge oss upp i ett av de högsta hopptornen efter att jag och födelsedagsbarnet hade tävlat i vem som kan dricka flest shots.

Jag var alltså både full på grund av spriten och fylld av kaxighet efter att ha vunnit shotdrickartävlingen och ville därför visa mig på styva linan. Jag valde därför att hoppa först.

Upp gick bra, men när jag skulle bege mig ut på trampolinen måste jag ha trampat snett för rätt som det var ramlade jag ner från tornet. Som tur var landade jag i vattnet, men på vägen slog jag i kanten av tornet, och hela foten vek sig. Som tur var kunde badvakten hjälpa mig upp och även ringa 112.

Jag fick flygas till närmaste sjukhus, där läkarna bekräftade att jag hade brutit ena foten. Jag fick sedan spendera en månad i rullstol och med gips runt hela foten.

Som tur var bröt jag bara foten, det kunde ha gått mycket värre, men jag lärde mig en rejäl läxa som jag nog aldrig kommer glömma.Om jag någon gång skaffar pool för utomhusbruk, kommer jag se till att det inte finns något hopptorn.